Rotterdamse singer-songwriter boos op Giel Beelen

De Rotterdamse popmuzikant Dennis Kolen vindt dat het singer-songwriter genre ernstig wordt ondergraven door het televisieprogramma "De Beste Singer-Songwriter van Nederland" van Giel Beelen.

Dennis Kolen, voorheen zanger van rockband Wyatt, heeft de afgelopen 10 jaar veel hoog gewaardeerde soloplaten gemaakt als singer-songwriter.

Op zijn nieuwe album The Journey Inward heeft hij gekozen voor een veel breder spectrum, zo vertelde hij donderdag op Radio Rijnmond. "Ik ben bewust weggebleven van dat songwriter-ding zoals iedereen dat de laatste drie jaar op tv heeft gezien in die verschrikkelijke show van Giel Beelen."

Volgens Dennis Kolen is het jammer dat Giel een podium geeft aan 'iedereen met een akoestische gitaar'. Het singer-songwriter-genre wordt volgens de Rotterdamse muzikant nu overspoeld met mensen die er niet veel kaas van gegeten hebben, ten koste van artiesten als Bertolf, Tim Knol of hij zelf.

Dennis Kolen heeft twee jaar gewerkt aan zijn nieuwe plaat. "Het is mijn Sergeant Pepper", zegt hij over het album dat deze week is verschenen. The Journey Inward is zijn tiende soloplaat in tien jaar tijd.

Deel dit artikel: