Terror-kraaien vallen jonge kinderen en postbode aan

Een stel kraaien op Rotterdam-Zuid valt voorbijgangers aan. Ook kinderen en de postbode zijn niet veilig. De agressieve vogels zitten in een plantsoen aan de Menno ter Braakstraat.

Eerder was er al overlast van kraaien op een andere plek op Zuid. Vlakbij de Kuip werden zelfs waarschuwingsborden neergezet. Het stel vogels in de Ter Braakstraat heeft waarschijnlijk één jong, dat op uitvliegen staat.

"Als ik 's ochtends naar mijn werk ga, loop ik een blokje om", zegt een buurtbewoner. "Vorig jaar zaten ze hier ook al. Toen vielen ze ook mensen aan. Ze tikken je aan, zo van wegwezen nou. En nu dus van hetzelfde laken een pak."

Ook een moeder met kinderen - van bijna zeven en twee jaar - is door de kraaien belaagd. "We kwamen uit de auto en we hoorden ze al. Eerst kwamen ze op m'n oudste zoon af en vervolgens op mij. Mijn zoontje was gelijk aan het huilen natuurlijk. Je voelt ze echt over je hoofd komen. We zijn naar het portiek gerend om te schuilen. En ook de postbode is niet veilig, want die is al twee keer aangevallen."

Volgens stadsbioloog André de Baerdemaker is het ongewoon dat kraaien zo tekeer gaan tegen mensen. "Normaal zijn ze vrij schuw, ze zijn bang van mensen. Maar als de kleintjes beschermd moeten worden, breekt nood wet. Het duurt meestal maar een paar dagen tot een week of twee totdat de kleine kraai zelfstandig kan vliegen en dan is dat agressieve gedrag van vader en moeder ook weer voorbij. Even wachten dus."

Deel dit artikel: