nieuws

Levenslang gestrafte Chinees op verlof

gevangenis 3
gevangenis 3
ROTTERDAM - De levenslang gestrafte man die in 1987 een Chinees gezin in Rotterdam vermoordde, gaat op verlof. Dat heeft staatssecretaris Dijkhoff van justitie bekendgemaakt.

Loi Wah C. werd tot levenslang veroordeeld voor de moord op het Chinese gezin Tang
in Rotterdam in 1987. Een 34-jarige man, zijn 32-jarige vrouw en twee kinderen (een meisje van 5 jaar en een baby van 6 maanden) waren het slachtoffer.
De Raad voor de Strafrechttoepassing bepaalde onlangs dat hij recht heeft op verlof. Eerder al had het Europese Hof geconcludeerd dat de wijze waarop Nederland levenslang gestraften behandelt inhumaan is.
De staatssecretaris zegt nu dat hij zich genoodzaakt voelt om Loi Wah C. een bescheiden vorm van verlof te geven. Ook wil hij breed overleg met het OM, de rechterlijke macht, de advocatuur en slachtofferorganisaties over de levenslange gevangenisstraf. Nederland is een van de weinige landen waar levenslang ook echt levenslang is.
De PVV in de Tweede Kamer is boos. De partij noemt het te bizar voor woorden dat een viervoudige moordenaar naar buiten mag. Het kamerlid Lilian Helder wil een debat, omdat "het principe van de levenslange straf wordt ondermijnd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl