ZIP! vóór 2016 van start op Schieveste

Het Zuid-Holland Infra Park – kortweg ZIP! – pakt de huidige knelpunten op de infra-arbeidsmarkt aan. Partners SPG Infra vakopleidingen, Albeda College / Zadkine Techniek & Technologie en de gemeente Schiedam werken daarvoor samen in een versterkte publiek-private samenwerking. Het Regionaal Investeringsfonds MBO maakt deze aanpak mogelijk door de toekenning van fondsen. Zo kan ZIP! nog vóór 2016 van start.
Onderscheidend
Binnen de huidige infra-arbeidsmarkt bestaat een mismatch tussen het beroepsbeeld van studenten en de praktijk na de opleiding. Bovendien is de sector ontevreden over hoe onderwijs verspreid is over de provincie. De partners binnen ZIP! willen deze problemen oplossen en binnen vier jaar hun eigen infrapark up and running hebben. ZIP! wordt onderscheidend in de bouw- en infrawereld. Onder meer omdat SPG Infra vakopleidingen en Albeda College / Zadkine Techniek & Technologie voor alle bedrijven in de branche, hier gezamenlijk opleidingen verzorgen die aansluiten bij de vraag van infrabedrijven. De locatie Schieveste is een nieuw stedelijk gebied gelegen rondom het openbaar vervoersknooppunt Station Schiedam Centrum en de aansluiting op A20. Zo is ZIP! goed bereikbaar.
 
Herkenbaar en zichtbaar
ZIP! krijgt een eigen gezicht en is daarmee letterlijk herkenbaar en zichtbaar voor jongeren, hun ouders en bedrijven. Het infrapark kan zichzelf bedruipen dankzij concrete producten en diensten, zoals opleidingsfaciliteiten voor de hele regio, flexibele opleidingsmogelijkheden voor studenten en werknemers, en een Infra Experience voor het vmbo en het primair onderwijs.
 
Gezamenlijke investering
De aansturing van ZIP! is in handen van SPG Infra vakopleidingen en Albeda College / Zadkine Techniek & Technologie. Zij hebben duidelijke afspraken gemaakt die verder gaan dan hun huidige samenwerking. ZIP! is een gezamenlijke investering in een infrapark voor Zuid-Holland. Het Regionaal Investeringsfonds MBO, een cofinanciering van overheid, ondernemers en onderwijs, SPG Infra vakopleidingen en de gemeente Schiedam zorgen er met hun investeringen voor dat ZIP! vóór 2016 van start kan.
Deel dit artikel: