Geheim van 75-jarig echtpaar: geen ruzie zoeken

Een kroonjuwelen huwelijk komt bijna nooit voor. Maar Nel en Hugo Plokker uit Goedereede zijn de uitzondering. Ze zijn bijna honderd jaar oud en daarvan delen ze 75 jaar lief en leed. Ze kunnen niet meer zonder elkaar, al was het in het begin geen liefde op het eerste gezicht.

"Het was geen liefde op het eerste gezicht. Nee hoor", geeft de 99-jarige Hugo Plokker onverbloemd toe. Maar het is wel een harmonieus huwelijk. De Koning stuurt zelfs een bos prachtige bloemen omdat het in Nederland een 75-jarig huwelijksjubileum bijna nooit voorkomt.

In juni 1940 stappen Nel en Hugo in het huwelijksbootje. Hij is kostwinner en zit op de kleine handelsvaart. Zij zorgt thuis voor de kinderen.

Wat is volgens het jubilerende echtpaar eigenlijk het geheim van een goed huwelijk? Hij: "Dat zou ik niet weten. Niet elkaar gaan, bij elkaar blijven." Zij: "geen ruzie zoeken. Dat lijkt me het beste, hè."

Tuurlijk zijn er wel eens ongenoegens geweest. "Ga weg toch!", interrumpeert mevrouw Plokker. Na 75 jaar houden ze het nog altijd samen vol en hebben het ook gezellig. "Ja, reuze gezellig." Het bewijs hiervan is te zien in de reportage.

Deel dit artikel: