Raad Rotterdam praat over collectiegebouw Boijmans

In de Rotterdamse gemeenteraad is woensdag opnieuw vergaderd over het Collectiegebouw van museum Boijmans van Beuningen. Twee commissies debatteerden met het stadsbestuur over het depot dat in het Museumpark moet komen.

De vergadering was een vervolg op de hoorzitting van vorige week. Veel partijen in de gemeenteraad wilde na afloop maar weinig kwijt over hoe zij tegenover de komst van het Collectiegebouw staan.

Alleen het CDA liet weten enthousiast te zijn over het depot en noemt het een "fantastische aanwinst". Leefbaar Rotterdam is daarentegen nog niet overtuigd en heeft veel twijfels, omdat ze het gebouw onder meer te groot vindt.

Ook het Erasmus MC ziet een spiegelend gebouw tegenover de afdeling kinderpsychiatrie niet zitten. Bomen plaatsen is voor het ziekenhuis geen optie. Ondanks vele gesprekken met cultuurwethouder Adriaan Visser is er nog altijd geen overeenstemming bereikt. Toch heeft de wethouder er vertrouwen in dat de gemeente en het ziekenhuis eruit gaan komen.

Deze week werd bekend dat stichting De Verre Bergen de gehele financiering van het Collectiegebouw op zich wil nemen. Daardoor zou de gemeente geen financiële risico's meer lopen.

Deze week praat de gemeenteraad nog verder over het originele plan. Het mogelijk nieuwe plan van de stichting De Verre Bergen wordt pas na de zomer gepresenteerd.

Bezwaren Erasmus MC (reflecties collectiegebouw) zijn nog altijd niet opgelost, erkent wethouder Schneider.

— Justus Cooiman (@justuscooiman) 17 juni 2015

Deel dit artikel: