nieuws

Rotterdamse ondernemers zien kansen tijdens ramadan

ROTTERDAM - Sporten tot 02.00 uur ’s nachts en een ijsje halen tot 01.00 in de nacht. Het kan in Rotterdam tijdens de ramadan. Ondernemers door de hele stad verruimen hun openingstijden gedurende de vastenmaand, die donderdag begint.
"De reacties zijn overweldigend", zo vertelt Eric-Jan van Gym Fitness in Rotterdam-Zuid. De sportschool wil meedenken met de bezoekers en wil daardoor meer klanten trekken. "Mensen willen voor een maandje hierheen komen, zodat ze eerst kunnen eten. Dat is ook een gezonde volgorde."
Restaurant Ile du Nord op het Noordereiland organiseert één speciale Iftar-avond. Het blijft maar bij één avond, zo vertelt Fatima van Île du Nord, omdat de meeste klanten niet-moslim zijn. Wel heel speciaal vindt ze het dat veel van de bezoekers speciaal voor die ene avond gaan vasten. Andere restaurants zijn wel gedurende de gehele ramadan, van 18 juni tot 17 juli, langer open.
Esther van De IJssalon aan de West-Kruiskade biecht op dat het begon uit economisch oogmerk, maar door alle positieve reacties kijkt ze er nu elk jaar naar uit. De ijstent is nu tot 01.00 uur open.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl