Erasmusica in Live uit Lloyd

Zondag 21 juni vind in De Doelen in Rotterdam het tweede Zomerfestival van Erasmusica plaats, de muziekschool in het Erasmus MC. Dit project is in 2013 van start gegaan, als initiatief van de Stichting Quercus Musica in samenwerking met de Coƶperatie van Professionele Musici.

De docenten achter dit project zijn jonge talentvolle musici, afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria, met name Codarts in Rotterdam. Doel is het mogelijk maken voor medewerkers om in het Erasmus MC muziekles of zangles te volgen aansluitend op het werk, Er zijn speciale ruimtes in het faculteitsgebouw waar meer dan 170 Erasmus MC-medewerkers en docenten zich op hun lessen kunnen concentreren.

Dit tweede concert bestaat uit een feestelijk en gevarieerd programma met verschillende muzikale genres uitgevoerd door professionele musici en amateurs. De netto opbrengst van dit concert komt ten goede aan Erasmus MC Vriendenfonds.

In Live uit Lloyd hoor je een staalkaart van hetgeen er zondag te horen zal zijn in De Doelen met 16 (!!!) muzikale talenten in de studio van RTV Rijnmond. Dit hoor je in Live uit Lloyd:

Klassiek: Reis naar Symfonia (Mozart & Rossini) uitgevoerd door Sherzando Trio met Amelia Santoso op piano, Paula Pantim op klarinet, Irene Gabarrón op fluit en Ferdy Karto op parlando.

Flamenco: Almoraima (Paco de Lucía) uitgevoerd door Hayma met Irene Gabarrón op fluit, Javier Infestas op percussie, Jur Vermijs op gitaar en Vicente Santiago op gitaar.

Pop: Haus (Jenny Thiele) uit gevoerd door Nunuk met Jenny Thiele op zang en piano, Irene Novoa op percussie en zang.

Latin: La Maza (Silvia Rodriguez) door Rafael Morales op bas, Alvaro Rovira op gitaar, Mirre Valkenburg op percussie en zang, Irene Novoa op zang.

Jazz: Como en Vietnam (S. Swallow, arr. Rafael Morales) met Lina Sommer op saxofoon, Rafael Morales op bas, Juanga Lakunza op trombone, Maite Neri op dwarsfluit en Luis Mora op drums.

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: