Man (77) gewond na val in liftschacht Schiedam

Een 77-jarige man uit Schiedam is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij in een liftschaft viel in een flat aan de Burgemeester Stulemeijerlaan in Schiedam. Bewoners klagen al langer over de lift.

De man wilde rond 15.00 uur met zijn fiets op de begane grond in de lift stappen toen hij ruim een meter naar beneden viel. De liftkooi zelf hing nog op de eerste etage.

Vervolgens is hij door brandweermensen uit de schacht gehaald. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bewoners vermoeden dat de man gedacht heeft dat het licht in de lift weer eens kapot was en daarom is doorgelopen.

Al langer klachten over lift
Verschillende bewoners vertellen aan RTV Rijnmond dat er al langere tijd klachten zijn over de lift. Zo blijft die regelmatig hangen en is het licht in de lift heel vaak kapot. In de flat zijn zowel koop- als huurwoningen.

De Vereniging Van Eigenaren Atrium zou bewoners vertellen dat er geen geld zou zijn voor onderhoud van de flat. Mensen die klagen bij verhuurder Staal Bankiers zouden geen antwoord krijgen.

Een bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren laat weten dat er wel degelijk geld is voor onderhoud van de flat, maar dat het tijd kost om alles op orde te krijgen. Volgens hem wordt de lift goed onderhouden.

Liftmonteur bezig geweest
Volgens bewoners van de flat in de wijk Nieuwland is er donderdagochtend nog een liftmonteur aan het werk geweest. Directeur Martin Veenstra van Vebo Liftsupport uit Honselersdijk bevestigt dit, maar zegt niet te begrijpen waarom de liftdeur geopend kon worden.

“Onze monteur heeft alleen werkzaamheden uitgevoerd aan de snelheidsbegrenzer in de machinekamer en is niet bij de liftdeuren geweest. Er wordt door ons en door het Liftinstituut onderzoek gedaan naar de oorzaak van dit incident. Mogelijk loopt er in de flat iemand rond met een speciaal sleuteltje voor de lift.”

Ligt aan bewoners
Veenstra bevestigt dat er vaker problemen zijn met de lift. “Maar dat ligt niet aan de liften, maar aan sommige bewoners. De liften worden elk jaar gekeurd door een gecertificeerd bedrijf. Maar er zijn mensen die van alles van de lift slopen. Zo zijn zelfs de deurdrangers van de liften gesloopt. Er is geen eer aan te behalen in dat gebouw.”

Deel dit artikel: