Aboutaleb: 'Geen politieacties tijdens Tour-etappe'

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft de politiebonden per brief gemaand om geen actie te voeren tijdens de Tour-etappe. Hij deed dit samen met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. De twee stappen naar de rechter als de bonden de geplande acties niet schrappen.

De Tour de France start volgende week zaterdag in Utrecht en voert op zondag 5 juli van Utrecht naar Neeltje Jans. Eerder deze week werd bekend dat politiemensen en rijksambtenaren die dagen vertragingsacties gaan voeren bij het wielerevenement.

Voor Rotterdam betekent dit dat agenten zondag een grote verkeerscontrole houden op de Erasmusbrug waar op dat moment de reclamekaravaan van de Tour de France vooruit rijdt op de wielrenners.

Het politiepersoneel voert al meer dan vijftien weken actie voor een betere politie-cao. De bonden hadden aangekondigd dat ze de acties deze zomer zouden verharden. Dat gebeurt ook bij Sail Amsterdam als de minister niet met een beter cao-bod komt.

Maandag is er een gesprek over de geplande acties. Daarna komen de bonden met een antwoord op de brief van Aboutaleb en Van der Steur.

Deel dit artikel: