Rotterdamse aso-wijk vlakbij Schiebroek

Wethouder Eerdmans wil een aso-wijk opzetten in de Soesterbergstraat, vlakbij Rotterdam-Schiebroek. Het is de bedoeling dat vanaf 2017 onaangepaste Rotterdammers daar in speciale containerwoningen worden ondergebracht.

Eerdmans laat elf van dit soort woningen neerzetten en een onderkomen voor de begeleiders. Het gaat om zogeheten skaeve huse, Deens voor 'rare huizen'. In de aso-wijk moeten onder meer nog riool, elektriciteit en wegen komen. Totale kosten van het project: 1,4 miljoen euro.

Geen kinderen
In een skaeve huse is plek voor maximaal twee mensen. Iedere woning heeft 35 vierkante meter oppervlakte. De containerwoningen hebben eigen sanitair en een eigen keuken. Soortgelijke woningen zijn er onder meer in Arnhem, Amsterdam en Kampen.

Er worden geen kinderen gehuisvest in de aso-wijk; alleen individuen en koppels komen in aanmerking. In principe gaat het om tijdelijke huisvesting; uiteindelijk moeten bewoners weer in normale wijken gaan wonen.

22 plekken
De aso-wijk gaat dus van start met maximaal 22 opvangplekken. Volgens Eerdmans zijn er nu al vijftig kandidaten die in aanmerking komen voor het project.

Het gaat om Rotterdammers die zich de afgelopen jaren hebben misdragen en daardoor niet meer in aanmerking komen voor een huurwoning bij de Rotterdamse woningcorporaties. De keuze is dan of verhuizen naar een andere gemeente of verhuizen naar de aso-wijk.

Informatiebijeenkomst
De Soesterbergstraat ligt in de groenstrook tussen industrieterrein Hoog-Zestienhoven en Schiebroek, op een steenworp afstand van Rotterdam-The Hague Airport. Volgens Eerdmans ligt de dichtbijzijnste woonwijk op 800 meter afstand.

De omwonenden in Schiebroek zijn per brief geïnformeerd; voor volgende week is een informatiebijeenkomst belegd.

Deel dit artikel: