nieuws

"De tourkoorts is enorm toegeslagen"

ROTTERDAM - Nog twee dagen en dan gaat het spektakel echt beginnen. De Tour de France is eerst nog een dag in Utrecht, maar komt op zondag over de Coolsingel en de Erasmusbrug in Rotterdam en even later door Spijkenisse en Stellendam op weg naar Neeltje Jans. "Dat worden prachtige beelden op de Erasmusbrug", zegt schrijver en wielerfan Bert Wagendorp.
"De Tour leeft dit jaar enorm door de start in Nederland, maar ook door de goede Nederlandse renners die we nu hebben", zegt Wagendorp. Zo ziet hij Tom Dumoulin de proloog winnen en hoopt hij dat Robert Gesink een etappe weet te winnen.
Wagendorp schreef een bestseller met zijn inmiddels verfilmde boek Ventoux. Eerder schreef hij een boek over een tijdritspecialist die een slapeloze nacht heeft voordat hij een proloog moet rijden. "Dat boek, De Proloog, lijkt wel een beetje op de situatie waarin Tom Dumoulin nu zit. Hij moet die proloog winnen, die druk is enorm. Ik hoop dat hij mijn boek niet leest, voordat hij van start gaat", lacht Wagendorp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl