Botaka zegt niet gelijk nee tegen FC Sion

Jordan Botaka sluit een vertrek naar de Zwitserland niet uit. De 22-jarige aanvaller van Excelsior staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Zwitserse club FC Sion.

Botaka heeft de eerste gesprekken met FC Sion al gevoerd. "Daar is zover ik weet nog niets uitgekomen. Tot die tijd zit ik nog hier", aldus de aanvaller. Botaka sluit een vertrek naar FC Sion niet uit. "Ik heb het niet gelijk de deur uit gezet. Natuurlijk wil ik ook stappen maken."

Of FC Sion een stap omhoog is moet volgens Botaka nog blijken. "Ze spelen wel Europa League. Dat is een hoog podium waar ik mezelf kan laten zien." Over de Zwitserse competitie weet de Congolees international nog niets.

Dinsdag sloot Botaka aan bij Excelsior nadat hij vorige maand zijn debuut mocht maken voor DR Congo. De speler van Excelsior liet er geen gras over groeien en scoorde meteen. "Ik geniet er nog steeds van als ik er aan terug denk. Ik heb er ook hard voor getraind."

In Congo keek Botaka zijn ogen uit. "Ik heb veel leuke dingen meegemaakt, maar ook dingen gezien die ik het liefst niet wilde zien. Ik heb de realiteit meegemaakt." Het was de eerste keer dat Botaka terugkeerde in DR Congo nadat hij het land kort na zijn geboorte verliet. Het liet de aanvaller niet onberoerd "Het leven is daar totaal anders dan hier. Ik heb dingen gezien waar ik een traantje van moest laten."

Deel dit artikel: