nieuws

Sssst: geen wifi of telefoon in de stille koffiebar

ROTTERDAM - Bij de ingang staat een hoog ladekastje met sleutels. Hier wordt je telefoon opgeborgen (en tegelijkertijd opgeladen), want in de stille koffiebar Adem Inn aan de Rotterdamse Hoogstraat mag niet getelefoneerd worden.
"Hier kunnen mensen even tot rust en bezinning komen," zegt Leonie van Staveren, eigenaresse van de koffiebar die volgende week open gaat. "Het leven is verder al zo druk".
En dus is er ook geen wifi en is het zeker niet de bedoeling dat er achter laptops gewerkt wordt. Wel is er een boekenkast en liggen er kranten en tijdschriften. "Of kun je weer eens ouderwets een brief gaan zitten schrijven," zegt Leonie alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.
"Ook hebben we niet zo'n herriemakende espressomachine, maar zetten we 'slow-koffie', op een ouderwetse manier en bijna zonder geluid.''
In het eerste gedeelte van het café mag nog gepraat worden, maar het achterste gedeelte is stiltegebied. Daar kunnen bezoekers relaxen in kussens en hun koffie drinken. Of huisgemaakte tosti's of soepen.
Adem Inn gaat 15 juli open.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!