Schiebroekers willen geplande aso-wijk tegenhouden

Boze bewoners uit Rotterdam-Schiebroek komen samen in opstand tegen de komst van aso-woningen vlak bij hen in de buurt. Ze zijn fel tegen de elf containers met huizen voor mensen die zichzelf op alle andere plekken onmogelijk hebben gemaakt.

De gemeente hield woensdagavond een informatieavond. Zo'n tweehonderd mensen kwamen daarop af. Daar bleek dat veel bewoners zich overvallen voelen door de plannen. Bovendien hadden mensen uit Overschie niet eens een uitnodiging voor de avond gehad.

Info avond bewoners #Schiebroek #Skaeve Huse. Opkomst zo groot dat niet iedereen de zaal in kan. @His_Rotterdam pic.twitter.com/pWTnof7v0M

— Laura van der Sluijs (@Laura_HiS) 8 juli 2015

Bewoners zijn bang dat de aso-wijk tot veel overlast in hun buurt leidt. Ze vragen zich af wat de plannen betekenen voor hun omgeving en wie er straks toeziet op de gezinnen die de aso-woningen betrekken. 

Hoe de bewoners zich verenigen is nog niet helemaal duidelijk, maar na de informatieavond is wel zeker geworden dat veel van hen de krachten willen bundelen om de aso-wijk tegen te houden. 

Wethouder Joost Eerdmans liet eerder nog weten dat hij geen protesten uit de buurt verwacht. Hij was overigens niet aanwezig op de informatieavond.

Deel dit artikel: