Eerdmans verrast door protesten aso-woningen

Wethouder Joost Eerdmans heeft geen spijt dat hij woensdagavond niet bij de verhitte bewonersbijeenkomst was over de aso-woningen. Inwoners van Rotterdam-Schiebroek zijn bang dat de geplande containerwoningen voor overlast zullen zorgen in de wijk.

Op de bijeenkomst kwamen zo'n 100 mensen af. Ze willen de komst van het asodorp tegenhouden en voelen zich overvallen door de plannen. Er waren veel vragen die niet konden worden beantwoord door de projectleider van de gemeente. De zaal waar de bijeenkomst was bleek aan de krappe kant voor het aantal aanwezigen.

Volgens Joost Eerdmans ging het om een eerste bijeenkomst waar uitleg zou worden gegeven over het begrip 'skaeve huse', zoals de aso-containers ook wel worden genoemd. "Ik was er niet, omdat ik dat ook niet had gepland", zegt de wethouder.

"Het is niet zo dat ik m'n snor heb gedrukt of ervoor ben weggelopen. Ik had het niet gepland en het was in overleg met de gebiedscommissies dat ik later wel ben". Eerdmans is wel verrast door de opkomst het het aantal vragen van bewoners.

In het najaar volgen nog vier bijeenkomsten, aldus Eerdmans. Hij is dan wel aanwezig en hoopt alle vragen van bewoners te kunnen beantwoorden. Eerdmans benadrukt dat er zesduizend brieven aan omwonenden zijn gestuurd om ze te informeren over de de skaeve huse. De volgende bijeenkomst is waarschijnlijk op 1 september in het gebouw van de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek.

Deel dit artikel: