Zomercarnaval dit jaar ook een catwalk voor mode

Het zomercarnaval heeft een primeur: de succesvolle Rotterdamse mode-ontwerpster Marga Weimans ontwerpt een modieuze praalstoet. Over anderhalve week trekt er weer een stoet van kleurrijke praalwagens en schaars geklede dansers door het centrum van Rotterdam. Deze editie doet dus ook de artistieke mode mee.

In kunstgalerie TENT aan de Witte de Withstraat werkt mode-ontwerpster Marga Weimans aan haar praalstoet voor het zomercarnaval. Wat daarbij opvalt, is de afwezigheid van de naaimachine. "Ik ben altijd op zoek naar nieuwe en dit keer gebruik ik ook het knopen uit mijn moederland Suriname", vertelt de ontwerpster.

Carte blanche
Met scheuren, knopen, lijmen en plakken ontwerpt Weimans de kostuums. Het zomercarnaval is al het podium van kleurrijke en creatieve hoogstandjes, de collectie van Marga Weimans is daartussen een vreemde eend in de bijt. "Dit is iets totaal anders. Het leuke van de organisatie is dat ze ons carte blanche hebben gegeven. De kostuums, de muziek en de choreografie zijn anders inderdaad anders maar ook interessant."

Experiment
Marga Weimans is een succesvol mode-ontwerpster. Haar collecties worden getoond in Parijs, tijdens de Amsterdam Fashion Week en ze heeft een eigen label. De deelname aan het zomercarnaval is een experiment met de straat als catwalk.

"Ik ben altijd bezig met nieuwe tentoonstellingsplekken voor mode en zo'n parade op straat is een alternatieve catwalk om mode te laten zien."

Wie weet is het zo'n succes dat straks modesteden als Parijs en Milaan ook niet meer anders willen dan de straat op met hun modeshows.

Deel dit artikel: