Southampton presenteert Jordy Clasie

Feyenoorder Jordy Clasie vertrekt naar Southampton. Dat hebben beide clubs bekendgemaakt. De middenvelder tekent bij de club van voormalig Feyenoord-trainer Ronald Koeman een contract voor vijf jaar. De Rotterdammers ontvangen ruim tien miljoen euro voor de international.

Clasie, door Feyenoord zelf opgeleid, maakte sinds 2011 onderdeel uit van de A-selectie van de Rotterdammers. In het seizoen 2010/2011 speelde de middenvelder op huurbasis voor Excelsior. De laatste seizoenen groeide de international uit tot vaste waarde in de Kuip. Het afgelopen seizoen was de Haarlemmer aanvoerder van Feyenoord.

In 129 competitieduels voor Feyenoord maakte Clasie acht doelpunten. Op de website van de club zegt technisch directeur Martin van Geel: "Jordy heeft het geweldig gedaan bij Feyenoord. Hij was de afgelopen vier seizoenen onafgebroken basisspeler, terwijl hij als aanvoerder echt een visitekaartje voor de club was."

Jordy Clasie heeft zelf ook al een eerste reactie gegeven op zijn transfer. "Donderdag zie ik mijn nieuwe teamgenoten voor de eerste keer en zal ik meetrainen. Het voelt goed voor mij en Graziano Pellè heeft goede dingen over de club verteld", aldus een vergulde Clasie.

Vertrek
Aan het einde van vorig seizoen, toen Feyenoord net door Heerenveen was uitgeschakeld in de play-offs voor Europees voetbal, hield Clasie de optie van een vertrek al nadrukkelijk open. Hij zei destijds: "Elke voetballer heeft ambities, maar ik zal Feyenoord niet zomaar verlaten. Als ik ga dan moet alles in het plaatje passen. Als het niet past, dan pas ik er sowieso voor. De club moet het type voetbal spelen dat ik graag wil spelen en het belangrijkste is dat mijn gezin het naar zijn zin heeft.''

Transfersom
Feyenoord zou voor Clasie een bedrag tussen de tien en twaalf miljoen euro ontvangen. Daarvan krijgt de club maar een percentage dat rond de 77 procent ligt. Ruim 18 procent gaat naar investeerders in een Talent Pool en ook Excelsior profiteert mee. Die club ontvangt een kleine vijf procent van de transfersom.

Deel dit artikel: