Muziekdocent moet ondanks acties Nederland verlaten

Ruim 7000 handtekeningen zijn er opgehaald tegen de dreigende uitzetting van Harimada Kusama, maar tot nu toe zonder resultaat. Over twee weken moet de muziekdocent van het Rudolf Steiner College in Rotterdam het land definitief verlaten.

Leraar en concertpianist Kusuma kwam 12 jaar geleden vanuit Indonesië naar Nederland. Hij studeerde cum laude af aan het Amsterdamse conservatorium.

Actie
Kusuma vroeg een verblijfsvergunning aan, maar die werd keer op keer geweigerd. De muziekdocent zou economisch en cultureel te weinig bijdragen aan de Nederlandse samenleving.

Leerlingen van de Rotterdamse school gingen haalden een paar weken geleden handtekeningen op voor Kusuma en overhandigden die tijdens een actie op de Coolsingel aan burgemeester Aboutaleb.

Prominente Rotterdammers

Een groep prominente Rotterdammers vraagt ook aandacht voor de uitzetting van Kusuma. Ze hebben een brief geschreven aan Aboutaleb.

Ondertekenaars van de brief zijn onder anderen Kunsthal-directeur Emily Ansenk, fotograaf Vincent Mentzel en Rijksmuseum-baas Wim Pijbes.

Deel dit artikel: