nieuws

Buurt naar rechter om waterattractie RiF010

ROTTERDAM - Bewoners van de Steigersgracht in Rotterdam-Centrum stappen naar de rechter om RiF010 tegen te houden. Over een jaar moet de gracht zijn omgetoverd tot watersportwalhalla. Het project won het Stadsinitiatief.
Deze week stemde de gemeente in met de wijziging van het bestemmingsplan, zodat met de aanleg kan worden begonnen.

Impact

Tegenstanders in de buurt vrezen dat de attractie veel overlast rond het tot nu toe rustige grachtje gaat veroorzaken. ''We begrijpen niet dat de gemeente zo'n beslissing kan nemen omdat het zo'n ontzettende impact op ons leven heeft'', zegt Thea Hoogstad.
''Ons huis staat acht meter vanaf het water. Het is niet alleen het geluid, het is ook het licht dat tot 22 uur aan is. De mensen, de muziek, wie kan er leven in een pretpark?'', vraagt ze zich openlijk af. Ook paters van het klooster en de kerk 't Steiger aan de gracht gaan overleggen over vervolgstappen.

'Beter aanleggen op Zuid'

Een andere bewoner wacht de gang naar de rechter niet af. Jan van Wingerden heeft zijn huis ver onder de marktwaarde verkocht en vertrekt na 45 jaar uit de straat. Hij denkt dat RiF010 beter op een andere plek in de stad kan worden aangelegd.
''Een hele goede plek is bij de vuilverbranding aan de Brielselaan, waar ook dat hele grote speelpark komt. Daar is een prachtige haven bij. Waarom doen ze dat daar niet, ze willen Zuid toch zo graag ontwikkelen? Nou, dit is een prachtig iets om in Zuid te doen'', besluit Van Wingerden.