HBS Brielle van antikraak naar appartementencomplex

Half Voorne-Putten ging er naar school, maar nu zijn er vergevorderde plannen om appartementen te bouwen in de oude HBS in Brielle. Het bestaande pand aan de Jan Matthijssenlaan gaat op de schop en er komen twee gebouwtjes naast.

De gemeente heeft de intentieverklaring voor project ‘Hof van Maerlant’ ondertekend. Het pand en de grond worden verkocht aan projectontwikkelaar VolkerWessels.

De gemeente Brielle wil nog niet zeggen hoeveel de grond en het gebouw opbrengen. Eerst moet de gemeenteraad nog akkoord gaan met de verkoop.

De afgelopen twee jaar werd het monumentale gebouw antikraak bewoond. Daarvoor was de oude school de thuisbasis van het havo en het vwo van scholengemeenschap Maerlant.

De voormalige klaslokalen en zolderruimten worden verbouwd tot appartementen. De aanbouw bestaat uit zes grotere appartementen met zicht op het historische deel van Brielle. De monumentale traphal blijft ongewijzigd.

Wethouder Andre Schoon is erg enthousiast over het project: 'Mijn oud-tante, broers en kinderen gingen naar deze school. Het is heel mooi dat zo'n gebouw dan omgetoverd wordt tot een prachtige woning."

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het plan, kan de verbouwing van de voormalige HBS volgend jaar beginnen. Een jaar later kunnen de eerste bewoners hun appartement in.

Deel dit artikel: