Dienstenservice Tante Corrie failliet

De Rotterdamse dienstenservice voor ouderen, Tante Corrie, heeft faillissement aangevraagd. Zo'n twintig medewerkers en ruim honderd vrijwilligers staan op straat.

"Een tegenvallende invulling van gemaakte afspraken met andere dienstverleners heeft ons de kop gekost'', meldt een woordvoerder van het bedrijf.


Hij is teleurgesteld over het mislukken van het project en heeft geprobeerd zo lang mogelijk door te gaan. "We hadden vorige week al moeten stoppen met de dienstverlening, maar we hebben onze klanten nog netjes een week extra de ruimte gegeven om alternatieve dienstverlening te vinden."

Maaltijdwagen
Drie jaar geleden begon zorgorganisatie Laurens het initiatief om allerlei diensten mobiel aan te bieden, zoals een wasservice, maaltijdservice en klussendienst. Enige tijd later werd het bedrijf verzelfstandigd en ging Tante Corrie bij meer seniorencomplexen aan de slag. De maaltijdwagen was één van de projecten van Tante Corrie.

De ambachtelijke maaltijden konden ouderen voor een kleine prijs zelf samenstellen. Tante Corrie wilde hiermee de ouderen helpen die bijvoorbeeld niet meer zelf kunnen koken.

De wagen stond onder meer in Schiebroek, Overschie en Hillegersberg en wisselde om de paar uur van locatie. Klanten van de maaltijdservice zijn overvallen door het nieuws. Er is voorlopig nog geen goed alternatief.

Deel dit artikel: