Marvin Dee & Band in Live uit Lloyd

Marvin Dee uit Capelle aan den IJssel is eigenlijk een 'singer-songwriter band'. Marvin is al zijn hele leven bezig met muziek; als kind stond hij al regelmatig op een podium en speelde zelfs in de Joop van den Ende musical Oliver! Marvin combineert tegenwoordig zijn conservatorium achtergrond in muziektheater met een rauw randje.

In 2012 begon hij serieus als zelfstandig singer-songwriter. Al snel sloot gitarist Rick Beekman zich aan om een akoestisch duo te vormen; inmiddels zijn de twee goed op elkaar ingespeeld. Maar Marvin droomde er altijd al van om in uitgebreide band formatie op te treden net zoals zijn grote inspiratie Dave Matthews. Binnen een jaar is het duo dan ook gegroeid tot een volwaardige band met de toevoeging van de klassiek geschoolde Quintijn Kuypers op de basgitaar, Bram Gorel op drums, en backingvocals van Sanne Runia en Maarten Kat

Marvie Dee, zijn échte naam trouwens, lanceerde een paar jaar terug zijn eerste EP Devil's Eyes, Johan Derksen draaide er al iets van op Radio Rijnmond, heeft nu net een single uit, Soldier On, en komt eind oktober met een nieuwe EP die hij muzikaal zal releasen in Caps Loc in Capelle aan den IJssel.

In Live uit Lloyd te gast: Marvin Dee – zang,akoestische gitaar, piano, mondharmonica, Rick Beekman – gitaar, backing vocals, Quintijn Kuypers – basgitaar, backing vocals, Bram Gorel – drums, Maarten Kat –  backing vocals, percussie en Sanne Runia – backing vocals.

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: