VIDEO: Rotterdam gezien vanaf de daken

Benieuwd hoe Rotterdam eruit ziet vanaf de Euromast of het dak van de parkeergarage van de Westblaak? Elmar Janse van de Willem de Kooning-academie stond tijdens de Rotterdamse DakenDagen op de hoogste punten van de stad en maakte een timelapse-video.

Stoute Schoenen

De 21-jarige Brabander trok de stoute schoenen aan en benaderde de organisatie van de DakenDagen met het verzoek tijdens het evenement te mogen filmen. ''Ze waren meteen enthousiast en regelden dat ik zonder problemen op alle daken terecht kon. Van sommige panden kreeg ik zelfs de sleutel.''

Tijdens de DakenDagen konden mensen op unieke locaties door de hele stad genieten van het uitzicht. Zo stond Janse op de Euromast, in het Lloydkwartier en op het dak van het Schieblok.

Monnikenwerk

Het maken van een timelapse zoals Janse dat deed, is monnikenwerk. ''Een shot van 10 à 12 seconden in de video, kost tussen de 3 en 5 uur opnametijd, maar als je het resultaat ziet is het meer dan de moeite waard.

De geboren Steenberger heeft inmiddels een aardig CV opgebouwd met video-opdrachten. ''Voor de festivals Oranjebitter en Buiten Westen mocht ik video-samenvattingen maken. Ik krijg steeds meer opdrachten, maar Rotterdam zo mogen vastleggen was extra bijzonder."

Voor meer informatie: www.elmarjanse.nl

Deel dit artikel: