Streetart-route moet Rotterdam kleuren

Rotterdam krijgt haar eigen streetart-route. Van het Oude Westen tot de binnenstad worden er tien kleurrijke muurschilderingen gemaakt door het collectief Rewriters 010.
Initiatiefnemer Dave Vanderheijden wil getalenteerde kunstenaars uit de stad op deze manier een kans geven om hun talent in de straten van Rotterdam tentoon te stellen:

"Veel jongens uit onze stad zijn gewild in het buitenland, maar zodra zij terug komen, kunnen zij niks. Door alle regelgeving wordt dit onmogelijk gemaakt. Daarom trekken zij vaker naar het buitenland."

Graffiti op boot
Voorlopig begint het project met tien schilderingen, maar niet alleen op muren. Zo is ook een boot in de Leuvehaven versierd. Inmiddels zijn zeven van de tien werken af.

Eind augustus hoopt Dave dat de hele route te lopen is. Het moet een route worden die via een app, maar ook met een gids te volgen moet zijn.

Kunst of gekras?
"De route moet laten zien dat graffiti meer is dan alleen wat gekras", vervolgt hij. "Maar dat is dit natuurlijk niet. Dit is echt kunst. Dit is streetart en dus geen graffiti in onze ogen."

Vooralsnog verloopt dit laatste succesvol, want de positieve reacties stromen binnen op de social media-accounts van Rewriters 010. Ook enkele voorbijgangers laten weten het fascinerende kunstwerken te vinden.

Meer draagvlak
"Daar doe je het uiteindelijk voor", aldus Dave. "Het laat zien dat het leeft, en hopelijk ontstaat er hierdoor op de lange termijn meer draagvlak voor streetart."
Deel dit artikel:

Reageren