nieuws

Tram 10 helpt Windows-gebruikers over te stappen

ROTTERDAM - Om 10:10 uur is op de Coolsingel in Rotterdam het nieuwe besturingssysteem Windows 10 gelanceerd. Microsoft Nederland deed dit in een knalblauw geschilderde oude tram van lijn 10, die voor de gelegenheid omgetoverd is tot computercentrum.
Als het aan softwaregigant Microsoft ligt, stappen wereldwijd miljoenen computergebruikers de komende tijd over naar Windows 10.
Check-Ins
Mensen die het lastig vinden om dat zelf te doen, kunnen daarbij geholpen worden bij speciale Check-Ins, zoals de blauwe tram op de Coolsingel in Rotterdam. "Mensen kunnen hier en in andere Check-Ins terecht met vragen en we kunnen ze zelfs helpen bij de installatie van Windows 10", zegt Joris Jan Goos van Microsoft Nederland.

Geflopt

Windows 10 is de opvolger van Windows 8. Dat systeem flopte en Microsoft wil die episode graag vergeten. Daarom kunnen gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 een jaar lang gratis overstappen.

Hulp van buiten

Bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem heeft Microsoft de hulp gehad van zo'n 500 miljoen gebruikers over de hele wereld. "Deze 'Windows Insiders' hebben Windows 10 steeds getest en ook ons gewezen op foutjes en nodige aanvullingen", aldus Goos.

Kritiek

De Consumentenbond heeft kritiek op Windows 10. Volgens de organisatie krijgt Microsoft toegang tot veel persoonlijke gegevens van gebruikers.
De blauwe tramlijn 10 van Microsoft blijft vijf weken op de Coolsingel staan om computergebruikers te helpen bij de overstap.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl