'Mensen zullen zich soms doodergeren aan mij'

Michiel Kramer werd dinsdag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Feyenoord. De aanwezige media maakten direct kennis met de goedlachse Rotterdammer, die apetrots is op zijn overstap.

De transfer van Kramer naar zijn geboortestad Rotterdam verliep niet bepaald vlekkeloos, maar na een lang steekspel tussen ADO en Feyenoord kwam er dan eindelijk groen licht. Ongeduldig werd de spits niet. “Dat deed mij niet veel”, vertelt hij aan RTV Rijnmond. “Dat is een spelletje van de clubs geweest en daar heb ik verder geen invloed op. Ik kan wel aangeven dat ik naar Feyenoord wil, maar daar heeft ADO ook niet veel aan. Pas toen de clubs eruit kwamen, kwam ik in beeld.”

Nu hij daadwerkelijk in het Feyenoord-shirt te bewonderen is, overheerst er een gevoel van trots. “Ik ga er alles aan doen om dit shirt iedere wedstrijd met heel veel eer te verdedigen. Op het moment dat ik hier als kleine jongen in het stadion zat, was ik supporter. Dat ben ik altijd gebleven. Ik volgde de club op de voet en dat ik daar nu zelf onderdeel van mag maken is bijzonder.”
Afgeketste transfer
Eerder deze zomer lonkte er voor Kramer nog een transfer naar de Verenigde Arabische Emiraten. De Rotterdammer had zelf al een akkoord met Baniyas FC, maar de deal ketste uiteindelijk af. “Abu Dhabi was financieel heel aantrekkelijk. Als ik daarheen zou zijn gegaan, kon ik alles doen wat ik wilde. Daar had ik bewust voor gekozen, omdat ik een gezin heb en dat ook moet onderhouden. Op het moment dat het niet doorging, was het dan ook even vervelend. Mentaal is dat even zwaar. Ook omdat je je instelt op een buitenlands avontuur.”
“Op het moment dat Feyenoord zich daarna meldde, ben ik rustig gebleven”, vervolgt Kramer. “Ook omdat ik nu wist dat het op het laatste moment nog fout kan gaan. Gelukkig was dit nu niet het geval en sta ik hier met heel veel trots. Ik stond de laatste keer (in 1999, red.) op de Coolsingel, dus ik weet hoe mooi een kampioenschap is. Dat zou wel de ultieme droom zijn. Toen stond ik er voor Julio Cruz, die scoorde tegen NAC nog de gelijkmaker.”

Houding
Het Legioen moet nog even geduld hebben, want Kramer is nog niet wedstrijdfit. “Ik heb nog geen negentig minuten gespeeld in de voorbereiding, omdat ik veel gemist heb vanwege dat Abu Dhabi-verhaal. In eerste instantie zal ik dus eerst mee moeten spelen in het tweede elftal”, aldus de spits, die bij ADO regelmatig kritiek kreeg op zijn ietwat nonchalante houding. “Dat ligt ook een beetje in mijn spel, dat kan ik er niet uithalen. Er zullen momenten zijn dat mensen zich doodergeren aan mij, maar dat ben ik inmiddels gewend. Ik zal er alles aan doen om iedere wedstrijd die overwinning binnen te halen. De ene keer zal dat beter gaan dan de andere keer.”
Deel dit artikel:

Reageren