nieuws

17-jarige speelt hoofdrol in eigen anti-pestfilm

ROTTERDAM - Al jaren weet de 17-jarige Anna Sijbrands dat ze niets liever wil dan actrice worden. Drie jaar terug schreef het Rotterdamse meisje een kort filmscript over pesten, en deze zomer gaat de korte film waarin ze zelf de hoofdrol speelt in première in de Rotterdamse Pleinbioscoop.
Het idee voor de film 'Mirror, mirror on the wall' is ongeveer een jaar geleden ontstaan, kort nadat Anna een mail kreeg met daarin een uitnodiging voor een filmcasting. Dolenthousiast was ze, hopend op een carrière als actrice. Haar vader vertrouwde de mail alleen niet en stapte ermee naar de politie.
"Het was een grandioze kans, er zat ook een flink bedrag achter, dus ik dacht top! Ik was boos op m'n vader, ik dacht: Hij heeft mijn kans verpest", vertelt de tiener over haar teleurstelling. Na onderzoek blijkt dat de mail inderdaad nep is. De casting zal er niet komen.

Agent

Als ze op het politiebureau van een agent te horen krijgt dat haar vader het bij het juiste eind heeft, komt Anna toch een stap dichterbij een filmrol. Met de agent heeft ze het over haar ambities om een film te maken en zo gaat het balletje rollen.
Via via komt de tiener in contact met allerlei mensen die haar helpen met het maken van haar eigen film. Onderwerp van de korte video is pesten, volgens Anna een onderwerp dat erg belangrijk is voor opgroeiende tieners.

Script

Op 13-jarige leeftijd schreef Anna al een kort script over het onderwerp. Toevallig was dat niet, want ook zij was slachtoffer van pestgedrag. De afgelopen tijd heeft ze nog flink geschaafd aan het verhaal, waardoor de negatieve gevoelens van degene die gepest wordt centraal staat.
De video duurt ruim drie minuten en de Rotterdamse speelt zelf de hoofdrol van 'gepeste'. Te zien is hoe het meisje in de film wordt genegeerd, gepest en hoe ze uiteindelijk haar eigen spiegelbeeld kapot gooit.
De film gaat op 25 augustus in première in de Pleinbioscoop in Rotterdam.