Prostitutie Schiedamse kelderbox ging 'in goed overleg'

Wilde ze het zelf of werd ze gedwongen? Daar draait het om in de zaak rond de prostitutie van een minderjarig meisje in een Schiedamse kelderbox vorig jaar. Een destijds zestienjarig meisje heeft daar op twee dagen in mei vorig jaar seks gehad met minstens negen mannen.
De zaak diende dinsdag voor de rechtbank in Dordrecht. Volgens justitie prostitueerde het meisje zich onder dwang van Moussa Y. (21).

Volgens Y.'s advocaat ging het allemaal in goed overleg en is het enige strafbare wat er gebeurd is, dat het meisje minderjarig was.

Loverboypraktijken
''Er was geen sprake van loverboypraktijken, dwang of geweld. Het ging om een samenwerking op 50/50 basis. Twee mensen die geld nodig hadden en besloten dat op deze wijze te verdienen.'' Y. zou overigens niet geweten hebben dat het slachtoffer minderjarig was.

Het Openbaar Ministerie vindt dat het meisje gedwongen werd seks te hebben met de mannen in de kelderbox onder Y.'s huis. De deur zou op slot gezeten hebben en hij zou erbij gestaan hebben om het geld te innen.

Mensenhandel
De politie heeft twaalf klanten getraceerd. Acht van hen moeten aankomende vrijdag voor de rechtbank verschijnen.

Vier mensen worden verdacht van mensenhandel, onder wie het ex-vriendje van het slachtoffer. Alle vier zaten in voorarrest, maar mogen nu het vervolg van de strafzaak in vrijheid afwachten.
Deel dit artikel:

Reageren