Marco Boogers: 'Ik heb een advocaat gebeld'

Marco Boogers zal niet langer in de kleedkamer van FC Dordrecht komen. De technisch directeur heeft zijn conclusies getrokken naar aanleiding van de aanvaring met Jan Everse na de wedstrijd van FC Emmen. De technisch directeur is boos over de manier waarop Everse zich na zijn opstappen, als trainer van FC Dordrecht, in de media opstelde en overweegt zelf een advocaat in te schakelen.

Advocaat
Everse sprak in een interview met RTV Rijnmond over het lekprikken van de banden van oud-voorzitter Frans Derks. Die uitspraak krijgt wellicht nog een staartje. "Ik heb een advocaat gebeld om te praten hoe we met deze zaak om kunnen gaan,'' aldus Boogers. Met alles wat ik lief heb zeg ik dat ik dat niet heb gedaan."

Fouten
"Everse maakt iedereen die het niet met hem eens is klein en lacht hem uit. Ik maak veel fouten, maar dit is mijn club en ik doe alles in het belang van de club," vervolgt de technisch directeur.

Spreekbuis Fortes
De uitlatingen over Jeffry Fortes vindt de technisch directeur buiten alle proporties. "Ik vind het een diskwalificatie van Jeffry Fortes. Het is een international, NEC wilde hem hebben. Het is verschrikkelijk om hem zo neer te sabelen." Fortes zou volgens Everse een vriend van Boogers zijn en niet spreken namens de gehele selectie, toen hij zei dat de spelersgroep achter Boogers stond. "Jan jokt gewoon. Ik stel mijn functie ter beschikking als er geen draagvlak is bij de spelersgroep."

Spelers met een smetje
Dat Boogers na de wedstrijd de kleedkamer soms inging vindt de 'koning van de Krommedijk' heel normaal. "Als wij jongens van drie ton hadden was het niet nodig. Dat zijn echte profs. Wij hebben spelers met een smetje. Die moeten wij opleiden, maar ook opvoeden. Dan is het nodig dat ik achter ze aan ga." Boogers had Everse al voordat hij begon aangegeven dat hij zo te werk ging. "We hebben een benchmark onderzoek gedaan en staan 10 jaar bovenaan. Dat geeft aan dat wij een visie hebben. Dan doen we het toch niet zo gek."
Deel dit artikel:

Reageren