nieuws

Vooruitblik topklasse 2015/2016: VV Capelle

ROTTERDAM - Sinds de invoering van de topklasse is Capelle een vaste waarde gebleken. Het eerste seizoen was voor de Capellenaren, met een zesde plaats, qua notering direct de beste. In de vier seizoenen daarna eindigde de ploeg van trainer Ton van Bremen steevast in de middenmoot.
Met het vertrek van Lars Bosscha en Jerry Tieleman naar ASWH verloor Capelle twee belangrijke schakels, maar versterkte het zich ook onder meer met goaltjesdief Joey Kleijn (SHO) en de talentvolle Youri Traets (Smitshoek).
Trainer Ton van Bremen kijkt terug op een redelijke voorbereiding. "We moeten nog stappen maken maar het gaat redelijk. Dat is echter geen garantie op succes. Na zes wedstrijden kunnen we zeggen waar we staan." Over de formatie is de coach wel duidelijk. "In principe gaan we 4-3-3 spelen, maar dan met meer druk naar voren toe en met meer snelheid voorin. Daarmee kunnen we hopelijk wat meer creëren."
Olaf van der Zande vindt dat hij met zijn overgang naar Capelle zeker een stap voorwaarts heeft gemaakt. ''De topklasse van de zaterdag is toch beter dan die van de zondag'', meent de aanvaller, die het betaalde voetbal nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. ''Vier keer per week fitness ik voor mezelf om wat extra kracht te krijgen en na de training schiet ik vaak extra op doel. Ik ben nu net 21 jaar geworden en, wil ik weer terugkeren in het betaalde voetbal, moet het dit jaar wel gaan gebeuren.''
Voor Frank Karreman was het vorige seizoen een topseizoen. ''Het was een goed jaar, al had ik een moeilijke tweede seizoenshelft. Uiteindelijk ben ik wel tevreden'', aldus de verdediger die door Capelle zelfs uitgeroepen werd als beste speler van het afgelopen jaar. "Dat is natuurlijk heel leuk en vooral een eer."

Spelersmutaties

Komen: Joey Kleijn - SHO, Quincy Oosterom - XerxesDZB, Jordao Pattinama - RVVH, Youri Traets - Smitshoek A1, Olaf van der Sande, Lesley van Waas & Stephan van Waas - Leonidas
Gaan: Lars Bosscha & Jerry Tieleman - ASWH, Salif Diao - Bolnes, Sanzio Dieterich - Oranje Wit, Felino Jardim - Spijkenisse, Damiën Muller - XerxesDZB, Marvin Strik - Heinenoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl