'Salarissen Open Rotterdam buitenproportioneel'

Leefbaar Rotterdam vindt dat de leiding van Open Rotterdam te veel verdient. Uit de gelekte boekhouding blijkt dat de hoofdredacteur jaarlijks bijna 60.000 euro krijgt voor een halve werkweek.
"Ik ben daarvan geschrokken. Dit is knap aan de hoge kant", zegt Mosch. Via een klokkenluider heeft hij het financiële overzicht en de bankafschriften gekregen. Open Rotterdam is de lokale omroep van Rotterdam en krijgt van de gemeente ruim vijf ton subsidie per jaar.

Mosch gaat vragen stellen aan verantwoordelijk wethouder Adriaan Visser. Hij wil weten wat er met de radiofrequentie gaat gebeuren en waar de hoge salarissen op zijn gebaseerd.

In de stukken is te lezen dat de zakelijk leider van Open Rotterdam 50.000 euro verdient voor 20 uur in de week. Mosch: "Hier geef je geen subsidie voor. Ik vind dit buitenproportionele vergoedingen voor zo'n lokaal stationnetje."

Pijnlijk
Volgens Mosch zijn de hoge bedragen extra pijnlijk omdat Open Rotterdam sinds juni is gestopt met radio maken. Vanwege de hoge kosten gaf de omroep aan zich meer te willen richten op internet en televisie. "Bij een familiebedrijf is het eerste wat je dan doet salaris inleveren. Hier niet."

Het raadslid zegt wel een aantal fanatieke radiomakers te kennen die het radiostation op vrijwillige basis willen overnemen.

Niet overbetalen
Bestuurder Kenrick Bremer van Open Rotterdam kan de kritiek niet plaatsen: "Ik heb niet het gevoel dat wij overbetalen." Volgens hem zitten de salarissen onder de omroep-cao en zijn de bedragen inclusief pensioenopbouw, arbeidsongeschiktheidsverzekering en onkosten.

Ook zegt Bremer dat het op papier gaat om 20 uur in de week, maar dat de leidinggevenden in de praktijk zeker drie tot vier dagen in de week werken.

Daarnaast wijst hij erop dat Open Rotterdam helemaal opgebouwd moest worden en dat daarvoor goede en ervaren mensen zijn aangetrokken.
Deel dit artikel:

Reageren