nieuws

Sterrenkok Geurds brengt streetfood naar Hofbogen

ROTTERDAM - Wat in Bangkok kan, gaat ook onder de Hofbogen gebeuren bij het Hofplein in Rotterdam. Eten vers van de markt in de wok en dan zo op je bord. Sterrenkok François Geurds opent er een noodle-shop.
Geurds had al een 2-sterrenrestaurant, een foodlab met 1 ster, een dinnershow waarbij hij het menu verzorgt en een winkel met de ingrediënten uit zijn restaurants. Nu komt daar dus overdag een eetmogelijkheid bij.

Wokken uit mandje

In zijn winkel kun je vanaf 28 september uit de schappen en koelvitrines een mandje vullen met de dingen die je lekker vindt, waarna dat door koks in de wok wordt bereid tot een smakelijke noodlesoep.
François Geurds zegt al jaren een liefhebber te zijn van Aziatisch eten. "Ik wilde iets wat toegankelijk is voor iedereen. Je hebt hier bij de Hofbogen ontzettend veel passanten. Studenten, mensen die hier wonen en werken. Voor tien euro moet je hier klaar zijn voor een maaltijd."
Glutenvrij
Zijn noodle-shop onderscheidt zich wel van een alledaags wokrestaurant. "Ik heb 15 soorten noodles. Als je wilt heb ik ook veganistisch of glutenvrij. Alles komt uit Azië. Ik heb speciale tofu, paddenstoelen en groenten, allemaal geïmporteerd."
"Daarbij serveer ik ook versgemaakte dim sums", vervolgt hij. "Het is dus wel iets speciaals wat je hier te eten krijgt, maar dan wel betaalbaar."

Afhaal

Mensen kunnen de maaltijd meenemen, of op het terras bij Food Labs iets verderop een glas wijn erbij bestellen en het daar opeten.
Geurds zegt nog niet uitgedacht te zijn. "Er gaat nog meer komen, ik hou jullie op de hoogte."