Vijf paalzitters blijven 24 uur zitten

Het paalzitkampioenschap in Molenaarsgraaf heeft geen duidelijke winnaar opgeleverd. Vijf van de tien deelnemers maakten de volle 24 uur vol. “Zonder ook maar één keer te plassen."
Het gaat om Arjan Wemmers, Ilse Vonk, Bert van Deursen, Lars Koppelaar en Rick Buyk. Samen delen ze de prijzenpot van 600 euro.

Zaterdagavond om acht uur mochten ze hun post boven het water verlaten: “De een liep wat moeilijker dan de ander”, zegt organisator Wilko Kortleve. “Maar alle vijf hebben ze het hele etmaal op de paal gezeten. Blijkbaar beschikken ze over een sterke blaas."

Goede doelen
Alle deelnemers lieten zich sponsoren. Samen haalden ze bijna 14-duizend euro op voor goede doelen.

Wilco de Vries haalde het meeste geld op. De bijna vijfduizend euro die hij binnenhaalde, is bijna genoeg om een rolstoelbakfiets voor zijn gehandicapte zoontje te kunnen kopen.

50 jaar De Schommel
In de jaren '80 was paalzitten een ware rage. Dit jaar werd de traditie nieuw leven in geblazen om te vieren dat speeltuinvereniging De Schommel vijftig jaar bestaat.

“Ik ga niks beloven”, besluit de organisator. “Maar de kans bestaat dat we over vijf jaar nog eens zo’n wedstrijd gaan organiseren.”

Foto: De vijf winnaars worden gehuldigd (Jan de Bruin)
Deel dit artikel:

Reageren