Fietsles voor buitenlandse studenten

Buitenlandse studenten kregen maandagochtend fietsles bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sommige studenten hadden nooit eerder op een fiets gezeten.
De lessen worden georganiseerd door het Erasmus Student Network Rotterdam. De deelnemers werden in twee groepen opgedeeld: de beginners en gevorderden.

Beginners
De beginners hadden in de meeste gevallen nog geen fiets aangeraakt in hun leven. Zij begonnen dan ook met balanceren. Waar sommigen het balanceren snel oppikten, was de balans bij anderen ver te zoeken.

Fietsdocent Marja Popper begeleidde de groep beginners. "Bij volwassenen hanteren we een andere manier van lesgeven dan bij kleine kinderen. We gebruiken nooit zijwieltjes en zullen de leerling ook nooit vooruit duwen. Het liefst raken we de fiets niet aan als docent."

140 aanmeldingen
De organisatie kreeg 140 aanmeldingen van buitenlandse studenten. Veel meer dan organisator Christian Le van het Easmus Student Network Rotterdam had verwacht:

"We hebben de studenten daarom maar in groepen ingedeeld. Tijdens de introductieweek krijgen ze één keer les en volgende maand hebben ze les twee."
Deel dit artikel:

Reageren