nieuws

Berkselselaan eerste 'Droomstraat' van Rotterdam

ROTTERDAM - Ze hebben er hard aan gewerkt, de bewoners van de Berkelselaan in Rotterdam-Noord. Hun straat is onlangs uitgeroepen tot eerste 'Droomstraat' van Rotterdam. Zaterdag is de opening.
De straat is voor tienduizend euro onder handen genomen. Zo zijn er nieuwe speeltuin, tien extra fietsstallingen en plantenbakken aangelegd. Ook is de laan tijdelijk verkeersluw gemaakt.
De gemeente probeert goed verdienende gezinnen voor Rotterdam te behouden door buurten om te vormen tot 'bakfietswijken' met kindvriendelijke straten.
Nu keren veel gezinnen de stad de rug toe en wijken uit naar randgemeenten als Capelle aan den IJssel en Lansingerland. Het transformeren van buurten tot een verzameling Droomstraten moet het tij keren, als het aan wethouder Schneider ligt.

Tijdelijk

De maatregelen in de Berkelselaan zijn in eerste instantie voor een periode van twee maanden, erkent bewoonster Nina Cranan. Maar ze vindt niet dat het project daarmee een ongewenste subsidieslurper is.
''Op het moment dat het duidelijk was dat onze Droomstraat begint met een experiment dat tijdelijk is, viel eigenlijk alle weerstand weg en waren mensen heel erg enthousiast om het eens uit te proberen. Dat is het bijzondere van het project: dat je samen kunt uitproberen wat wel werkt en wat niet.''
De Berkelselaan is 1e droomstraat van #Rotterdam. Bewoners hebben samen hun straat opnieuw ingericht. @CityLab010 pic.twitter.com/WdeiTy27yt
— Jelle Gunneweg (@JelleGunneweg) 28 augustus 2015