nieuws

Oudste inwoner van Nederland woont in Gorinchem

gorinchem
gorinchem
GORCUM - De nieuwe oudste inwoonster van Nederland komt uit Gorinchem. Het is de 110-jarige Geertje Kuijntjes.
Ze is de oudste Nederlander na de dood eerder deze week van Nelly de Vries-Lammerts in Amersfoort. Nelly werd op 5 mei 1905 geboren in Rotterdam. Ze verhuisde net voor de Tweede Wereldoorlog naar Amersfoort.
Geertje Kuijntjes uit Gorinchem is 75 dagen jonger dan Nelly is geworden. Afgelopen 19 juli behaalde ze de 110-jarige leeftijd. Ze werd toen gefeliciteerd door de locoburgemeester.
Geboren in Gorinchem
Mevrouw Kuijntjes is geboren en getogen in Gorinchem. Ze heeft altijd in de binnenstad gewoond. Kuijntjes is nooit getrouwd geweest en heeft geen kinderen. Van beroep was ze kostuumnaaister in Gorinchem. Dat heeft ze tot aan haar pensioen gedaan.
Ze heeft veel gereisd, zeker na haar pensionering. Zij maakte verre reizen. Haar laatste reis maakte zij nog op de leeftijd van 102 jaar. Ook hield ze van dansen en leerde zij Engels.
Ze heeft tot 5 jaar geleden ook nog altijd zelfstandig gewoond. Omdat ze lichamelijk wat achteruit gaat kan dat nu niet meer. Ze is nog heel helder van geest.
Mevrouw Kuijntjes heeft 40 keer meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse, voor het laatst op haar 88e en zij heeft meegedaan aan wandelevenementen in het buitenland.