Rotterdam tegen huidige plannen A13/A16

De Rotterdamse gemeenteraad is tegen de huidige plannen voor de nieuwe snelweg A13/A16. Volgens partijen worden bezwaren vanuit Rotterdam door de minister continu genegeerd en zal de verbindingsweg te veel schade toebrengen aan de omgeving.
Leefbaar Rotterdam, de grootste partij in de raad, stond lange tijd positief tegenover de snelweg die de A16 met de A13 moet verbinden. Maar de partij vindt dat minister Schultz de signalen uit Rotterdam niet serieus neemt. Raadslid Reinier de Jong zegt dat zijn partij geen handtekening zal zetten onder de inpassingsovereenkomst.

Onwil
Ook andere partijen in de raad zijn de starre houding van de minister zat. Barbara Kathmann van de PvdA proeft onwil bij de minister om serieus naar alternatieven te kijken. Samuel Schampers van D66 vindt dat het 'participatietraject' waardeloos is verlopen.

Belangrijkste bezwaar bij de aanleg van de nieuwe snelweg lijkt de geplande flyover bij het Terbregseveld. Ook de verdiepte aanleg van de weg, in plaats van een echte tunnel, stuit op veel weerstand bij de inwoners van Ommoord en de politiek.

Extra geld
De partijen in de gemeenteraad hopen met hun bezwaren de minister te overtuigen nog eens serieus naar alternatieven te kijken en met extra geld over de brug te komen. De aanleg van de nieuwe snelweg kost bijna 1 miljard euro. Zo'n 100 miljoen euro komt van de gemeente Rotterdam en de Stadsregio.

In het Rotterdamse stadhuis is woensdagavond opnieuw gesproken over de A13/A16. Maar liefst 14 belangenverenigingen en Rotterdammers lieten hun bezwaren in het stadhuis nog eens horen.
Deel dit artikel:

Reageren