nieuws

Schmidt Zeevis maakt zich op voor nieuwe opening

ROTTERDAM - Het is nog even aanpoten voor de medewerkers van Schmidt Zeevis. Maandag gaat de nieuwe winkel in de Spaanse Polder open, dus dan moet alles af zijn. En dat na 100 jaar aan het Vasteland in het centrum van Rotterdam te hebben gezeten.
Het nieuwe pand van Schmidt Zeevis in de Spaanse Polder is in ieder geval een echte blikvanger. De volledige boeg van een schip is nagebouwd. En uiteindelijk komt er zelfs water omheen.
Het gebouw is in totaal 6000 vierkante meter groot. Het grote voordeel van dit nieuwe pand is dat Schmidt nu alles in eigen huis heeft. Zo is er een gigantische koelruimte. Daar was aan het Vasteland geen plek voor.

Proefbakken
In het winkelgedeelte werden vrijdag de eerste visjes proefgebakken. Ook zijn de eerste 200 kreeften al gearriveerd. Kok Leo Kalkman is enthousiast. “Ja, het bakt heerlijk hier! De testkibbeling is knapperig en precies goed. Ik kan niet wachten tot we echt open gaan!”

Klanten
Eigenaar Marcel van Breda is niet bang dat de klanten zijn winkel straks niet meer weten te vinden. “Voor echte gezelligheid en een goed product wil je best een stukje rijden”, vertelt hij vol vertrouwen. “En hier is het parkeren zoveel makkelijker en gratis. Dus het komt echt goed!”
De oude winkel is zaterdag voor het laatst open.