'Zoek alternatieve opvangplekken voor vluchtelingen'

De provincie Zuid-Holland moet meer doen om gemeenten te helpen bij de opvang van vluchtelingen. Dat vinden GroenLinks, de SP en de Partij voor de Dieren.
De partijen willen van de provincie weten of wel voldoende wordt samengewerkt met de gemeenten bij het zoeken naar huisvesting voor asielzoekers.

In Zuid-Holland moeten nog duizenden vluchtelingen worden opgevangen. Volgens cijfers van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) wachten nog drieduizend asielzoekers met een verblijfsvergunning op woonruimte.

Het provinciebestuur zou met lokale overheden kunnen zoeken naar alternatieve woonruimte voor asielzoekers, vinden GroenLinks, SP en PvdD. Ze denken dan bijvoorbeeld aan voormalige kantoren, leegstaande verzorgingshuizen of overheidsgebouwen.

Sociale huurwoningen
De partijen vrezen ook voor de beschikbaarheid van sociale huurwoningen. Ze willen van de provincie weten of er straks nog wel voldoende betaalbare woningen zijn voor kwetsbare inwoners van Zuid-Holland.

Eerder liet de Rotterdamse woningcorporatie Woonbron al weten vluchtelingen te willen huisvesten in lege kantoorgebouwen en voormalige scholen. De organisatie zei op een creatieve manier te willen zorgen voor huisvestiging voor de asielzoekers.
Deel dit artikel:

Reageren