Oud-minister Pronk bereid om vluchteling in huis te nemen

Als de nood aan de man komt, is oud-minister Jan Pronk bereid om een vluchteling op te vangen. Dat zei hij woensdagavond in Rotterdam tegen Radio Rijnmond.
Pronk was in Rotterdam voor een debat in Arminius over de Millennium-doelen, dus over zaken als armoede, ongelijkheid, ziekte en honger. Desgevraagd had hij het ook over de vluchtelingen die momenteel massaal vanuit Noord-Afrika richting Europa komen.

Bangmakerij
"We hebben nog wel grotere vluchtelingenstromen gehad", zegt hij. "Maar dat was dan vooral binnen Afrika." Volgens Pronk is de problematiek op te lossen. "Maar we moeten ons vooral niet bang laten maken, door mensen als Wilders of Sörensen. Die willen de grenzen dicht gooien. Maar zijn ze dan vergeten dat in de Tweede Wereldoorlog mensen ook massaal op de vlucht sloegen. En elders werden opgevangen."

Pronk vindt dat het nationale en internationale beleid eerlijker en socialer moet worden. "Daar ontbreekt het nu aan, daarom worden mensen bang." En mocht er straks in Nederland gebrek aan huisvesting voor vluchtelingen ontstaan? "Het is niet verstandig om zelf vluchtelingen in huis te nemen. Maar natuurlijk zijn mijn vrouw en ik ertoe bereid en daar praten we ook over. We hebben een groot huis, dus dat kan."

Foto: Sebastiaan ter Burg (Wikipedia)
Deel dit artikel:

Reageren