School zet Sliwinski op non-actief na 'Karma'-tweet

De tweet van politica Mia Sliwinski, waarin zij het dodelijke ongeval in Mekka 'Karma is a bitch' noemde, heeft nog meer gevolgen. Het Comenius College in Capelle aan den IJssel, waar Sliwinski werkt als docente Nederlands, heeft besloten om haar op non-actief te zetten.
De schoolleiding zegt de situatie zorgvuldig te onderzoeken en zal zich beraden. De partij LEF Nissewaard heeft Mia Sliwinski zaterdag al uit de partij gezet.

Eerdere berichten dat Sliwinski met een nieuwe partij bezig is, zijn volgens het Comenius College niet waar. De meldingen daarover zouden afkomstig zijn van een vals account.

In een verklaring op haar website legt LEF Nissewaard uit waarom de partij afscheid neemt van fractievoorzitter en raadslid Sliwinski: "Wij wensen nu en in de toekomst niet om geassocieerd te worden met deze uitspraken. Daarom zijn wij genoodzaakt afscheid te nemen van Mia Sliwinski als raadslid van LEF."

Sociale media
Bij het ongeluk in Mekka in Saoedie-Arabië vielen bijna 90 doden en tientallen gewonden. Sliwinski reageerde er via Twitter op met haar uitspraak over Karma. Die liet ze volgen door de datum 11/9, een datum die bij vrijwel iedereen in het geheugen gegrift staat vanwege de aanslagen door moslim-extremisten in de Verenigde Staten.

Direct ontploften de sociale media. Volgens critici suggereerde Sliwinski dat het ongeluk een straf was voor de aanslagen op de Twin Towers. Zo schreef een zekere Ra Elf op Facebook: "U geeft aan dat het lot harteloos kan zijn betreft de ramp in Mekka. Kan ik dan aannemen dat u alle noodlottige rampen als Karma bestempeld? De verschrikkingen als na de Watersnood in Zeeland, de treinramp bij Hoofddorp, de Herculesramp, de Dakotaramp en de vuurwerkramp in Enschede in 2000, is dat volgens u ook karma?"

Nieuwe partij
Sliwinski heeft haar oude Twitter-account zaterdag direct afgesloten en op Facebook gereageerd op de ophef. Ze schrijft: "Natuurlijk wens ik niemand dood, maar ik vind het een frappante overeenkomst dat precies op 9/11 zo'n ongeval plaatsvindt in een land dat aangewezen wordt als het brein achter de 9/11 aanvallen."


Dat was @miasliwinski Benieuwd wat Comenius College nu doet. pic.twitter.com/IX4dVUBGql
— René Lamers (@Rene_Lamers) 12 september 2015

Deel dit artikel:

Reageren