Ophef na interview met homo's op Goeree-Overflakkee

De krant Eilanden-Nieuws op Goeree-Overflakkee heeft haar lezers excuses aangeboden voor een interview met twee homoseksuele mannen.
De krant op gereformeerde grondslag kreeg na de publicatie van het artikel op 4 september zoveel boze en verontwaardigde reacties van abonnees dat de hoofdredactie in de volgende editie door het stof ging.

De krant zou de gevolgen van het interview onvoldoende hebben ingeschat, zegt de hoofdredactie: ''Hiermee is teveel een podium geboden aan een levensgevoel en -wijze waarin de meeste lezers van onze abonnee-editie zich niet herkennen en die ook niet strookt met de grondslag van Eilanden-Nieuws.''

''Ook zijn we,'' vervolgt de hoofdredactie, ''in de uitvoering, zoals de keuze van de geïnterviewden en de weergave van de interviews, niet zorgvuldig genoeg geweest. Kortom: het anders gemoeten en we bieden u hiervoor onze welgemeende excuses aan.''

Inmiddels vinden andere bewoners van het eiland de excuses van de krant weer ongepast. Zo is iemand bezig met een sticker voor op de brievenbus waarmee een 'Nee' tegen het bezorgen van Eilanden-Nieuws kan worden uitgesproken.

De jonge mannen die zijn geïnterviewd willen niet op het tumult reageren.
Deel dit artikel:

Reageren