nieuws

Elia sloeg tegenstander; mogelijk schorsing

ROTTERDAM - Eljero Elia heeft maandagavond een directe rode kaart gekregen in de wedstrijd in de beloftencompetitie tussen Jong Feyenoord en Jong Cambuur. De aanvaller kreeg die kaart wegens het slaan van een tegenstander. Scheidsrechter Berben gaf de prent op advies van zijn assistent.
De kaart heeft ook gevolgen voor de eredivisie, waarin de eventuele schorsing ook meetelt. Zolang Elia niet in actie mag komen in de beloftencompetitie, is hij ook geschorst voor de andere elftallen van Feyenoord. Dinsdag volgt een schikkingsvoorstel van de KNVB.
Elia was afgelopen zondag nog beslissend voor de hoofdmacht van Feyenoord, door als invaller de enige goal te maken in het thuisduel met Willem II.

Beloften

Jong Feyenoord - Jong Cambuur eindigde op Varkenoord in een 1-1 gelijkspel. Anass Achahbar nam vlak na de rode kaart van Elia de enige Rotterdamse treffer voor zijn rekening. Na rust zette Xander Houtkoop de Friezen op gelijke hoogte met een droge knal. Ondanks het gelijkspel blijft Jong Feyenoord koploper in Poule A met tien punten uit vier duels.
Van de andere beloftenteams uit de regio kwamen ook Jong Sparta en Jong FC Dordrecht in actie. Sparta won op bezoek bij Jong FC Twente, vorig seizoen nog uitkomend in de Jupiler League, met 1-0 door een treffer van aanvaller Giovanni Hiwat. FC Dordrecht ging met 3-0 onderuit bij Jong NEC en de beloften van Excelsior speelden niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl