nieuws

Eerst brand, nu ruiten aan diggelen bij Turkse vereniging

ROTTERDAM - Bij de Turkse vereniging Versam in Rotterdamse Zaagmolenstraat zijn maandagnacht zo'n twintig ruiten ingegooid. De nacht ervoor was er al brand gesticht.
Op camerabeelden is te zien hoe een groep mannen rond 01.15 uur uit twee auto's en een busje stapt, even om zich heen kijkt en daarna de ramen kapot slaat. Dat gebeurt met stenen en honkbalknuppels. De hele actie duurt ongeveer anderhalve minuut.
In het Turkse centrum wordt gezegd dat er inmiddels mensen zijn opgepakt voor de vernielingen. De politie kan dit nog niet bevestigen, omdat daar dinsdag tot 15.00 uur gestaakt wordt voor een betere cao.
Kalmte
Na een grote demonstratie van Turken tegen de Koerdische PKK, zondag, zijn de spanningen tussen de groeperingen in Rotterdam flink opgelopen. Direct na de protestmars ontstond een dreigende situatie bij een Koerdisch centrum in de Van Helmontstraat.
Turkse demonstranten zwaaiden daar met vlaggen en er zouden tekens zijn gemaakt van de extreem-rechtse Grijze Wolven. Later volgde de brandstichting in de Zaagmolenstraat, waar afgelopen nacht dus ook de ruiten sneuvelden.
Burgemeester Aboutaleb deed gisteren een oproep aan Turken en Koerden om de kalmte te bewaren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl