nieuws

'Treinduwer' station Blaak bekent

Poortjes_station_Blaak
Poortjes_station_Blaak
ROTTERDAM - De man die vastzit voor het duwen van een reiziger op NS-station Blaak, in maart van dit jaar, heeft een bekentenis afgelegd. Het slachtoffer kon zich nog net op tijd omdraaien, waardoor hij niet onder de trein terechtkwam.
De 28-jarige verdachte uit Rotterdam stond dinsdag voor het eerst voor de rechter. Volgens zijn advocaat Richard Jansen moet ernstig aan zijn bekentenis worden getwijfeld. "Mijn cliënt heeft een stoornis, waardoor hij kan hallucineren. Het kan zijn dat hij de bekentenis heeft verzonnen, aan de hand van de beelden die van het incident zijn vertoond."


'Loopje'

Beelden zaten onder meer in het programma Bureau Rijnmond. De treinduwer bleek een bijzonder 'loopje' te hebben. Naar aanleiding daarvan had een getuige deze verdachte herkend.
Het 20-jarige slachtoffer uit Barendrecht had ook een signalement van de dader gegeven. Hij zal binnenkort worden geconfronteerd met een aantal foto's, om te zien of hij de verdachte eruit kan pikken. Het gaat hier om een zogeheten foslo-confrontatie.
De verdachte wordt nog onderzocht door een psycholoog en een psychiater. Als de man schuldig wordt bevonden, dan is volgens zijn advocaat de kans groot dat de Rotterdammer volledig ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard. De zaak van de treinduwer wordt op 3 december inhoudelijk behandeld.