Urenlang geen treinen door grote brand

De brandweer is woensdagochtend groots uitgerukt om een uitslaande brand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen te blussen. Het treinverkeer tussen Maassluis en Schiedam lag urenlang stil vanwege de vele rook die vrijkwam.
Brandweerlieden kregen rond 08.20 uur een melding van de brand. Het vuur is ontstaan in een pand waar meerdere bedrijven zitten.

Op de eerste verdieping zat volgens de politie een opticien en daarboven was zijn opslag. Er zijn geen gewonden gevallen.

Veel rook, geen asbest
Omdat er veel rook vrijkwam, werden omwonenden en bedrijven in de buurt opgeroepen om ramen en deuren dicht te houden. De brandweer heeft twee NL-Alerts gestuurd naar inwoners van Vlaardingen.

Een brandweerman liet aanvankelijk weten dat er asbest zou zijn vrijgekomen bij de brand. Dat bleek later toch niet het geval.

Treinverkeer plat
Het station van Vlaardingen Centrum ging dicht, omdat de rook naar het station trok. De treinen konden daardoor niet rijden. Reizigers moesten rekening houden met meer dan een uur vertraging. Tegen het einde van de middag kwam het treinverkeer weer op gang.

'Blijf binnen'
Ook werden een paar wegen rondom de plaats van de brand afgesloten. De gemeente vroeg mensen om niet naar de stad te komen als dat niet nodig was. Ook heeft Vlaardingen de weekmarkt afgelast en winkels in het centrum waren dicht.

Scholen moesten kinderen binnenhouden vanwege de rook. De brandweer vroeg ouders nadrukkelijk om hun kinderen niet op te halen.

Naast het pand waar de brand is uitgebroken zit Prikkewater. Het leek erop dat het Vlaardingse partycentrum ook vlam had gevat, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Prikkewater werd in maart getroffen door een verwoestende brand.

UPDATE: Halverwege de middag was de brand onder controle.

Foto's: MediaTV

Filmpje brand <a href="https://twitter.com/hashtag/Oosthaven?src=hash">#Oosthaven <a href="https://twitter.com/hashtag/Vlaardingen?src=hash">#Vlaardingen. <a href="http://t.co/BDOwyNXfIl">pic.twitter.com/BDOwyNXfIl
&mdash; Jelle Gunneweg (@JelleGunneweg) <a href="
https://twitter.com/JelleGunneweg/status/644054521547751424">16 september 2015


Deel dit artikel:

Reageren