Spijkenisser Richard: geef me geld voor U2

Een gewapende man heeft Richard van Oosterhout uit Spijkenisse een optreden van U2 door de neus geboord. De Ierse band zou zondag optreden in Zweden, maar dat werd afgelast omdat iemand met een pistool zou rondlopen. Richard laat het er niet bij zitten.
De Spijkenisser was voor het optreden naar Zweden gereisd. ''Op het moment dat het concert zou moeten beginnen, waren de tribunes nog hartstikke leeg'', vertelt hij.

Van Oosterhout rook onraad toen iedereen werd weggestuurd en de tribunes werden doorzocht. ''Het duurde ontzettend lang'', vertelt hij. Pas na twee uur ''gedoe en chaos'' bleek dat het concert helemaal niet doorging.

LuckyTV
Alle concertgangers kregen te horen dat ze dinsdag alsnog naar een optreden van de band kunnen, maar daar had Richard niets aan. Hij moest maandag gewoon weer naar zijn werk. ''Het leek wel een spotje van LuckyTV'', gromt de Spijkenisser.

Met crowdfunding probeert hij nu geld op te halen om dinsdag na zijn werk alsnog naar het concert te gaan. ''We kunnen om 17:00 uur de vlucht van KLM nemen. Die komt om 19:00 uur aan in Stockholm.'' Hij zou precies op tijd zijn om Bono het podium te zien beklimmen.

Sponsoren
Een sponsoractie is hard nodig, want aan de spoedreis kleeft een flink prijskaartje. Even heen en weer naar Stockholm kost in totaal 1600 euro, vertelt Richard. Hij probeert KLM zover te krijgen de helft te sponsoren. ''Dan hoef ik nog maar 800 euro op te halen.''

De U2-fan erkent dat hij vreemden om geld vraagt voor iets leuks. ''Ik heb mezelf maar even gebombardeerd tot het goede doel'', grapt hij. Toch hoopt Van Oosterhout dat mensen de portefeuille willen trekken om hem weer naar Zweden te sturen.

Mocht hij niet genoeg geld ophalen, dan krijgen gulle gevers hun inleg weer terug. Lukt het wel, dan krijgen de sponsoren een plekje bij het concert: ''Ik ben van plan een groot bord te maken met alle namen van de mensen die meehelpen aan de sponsoring.''
Deel dit artikel:

Reageren