Chefkoks strijden in Ahoy om prestigieuze prijs

Er is maandagmiddag keihard gewerkt in Ahoy Rotterdam. Vijf Nederlandse topchefs deden mee aan de Nederlandse finale van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d'Or. De koks moesten in vier uur en drie kwartier een vis- en vleesgerecht voor zes personen bereiden.

De winnaar van de Nederlandse finale mag Nederland vertegenwoordigen bij de Europese finale om vervolgens mee te doen aan de Wereldfinale. De Wereldfinale is voor chefkoks vergelijkbaar met het WK Voetbal.

"Voor koks is het echt fantastisch als je zo'n prijs wint. Ik hoop dat een van deze koks uiteindelijk de wereldtitel pakt. Dat is nog nooit eerder gebeurd", zegt wedstrijdleider Leendert Klaassens.

Vakjury
De Nederlandse finale win je natuurlijk niet zomaar. Een vakjury beoordeelt de deelnemers streng. "Vooral de smaak is belangrijk, maar ook de presentatie en hoe je omgaat met hygiëne", legt juryvoorzitter André van Doorn uit. "Het is lastig te voorspellen wie de wedstrijd zal winnen. Ze hebben allemaal al eens bewezen dat ze het kunnen."
Deel dit artikel:

Reageren