Crowdfundingsactie voor terugkeer Tropicana als zwembad

Twee Rotterdamse ondernemers zijn vrijdag een inzamelingsactie gestart om Tropicana weer geschikt te maken als zwembad. Tropicana werd in september 2010 gesloten als zwembad.
De ondernemers Marco Kramer en Anton de Jong zijn gek op zwemmen en vinden het jammer dat het voormalige zwembad er momenteel verloren bij ligt. Onder de naam Aqua Tropicana willen ze het zwembad nieuw leven inblazen.

Dagje uit
Het duo wil er voor gezinnen een dagje uit van maken, vergelijkbaar met een bezoek aan een dierentuin of een attractiepark. In de daluren zouden senioren en speciale doelgroepen van het zwembad gebruik kunnen maken. Daarnaast zien ze toeristen als doelgroep.

De ondernemers hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het in slechte staat verkerende zwembad uit 1988 te renoveren. Uit dit onderzoek is gebleken dat dit haalbaar is. De verbouwing zou al op 1 januari 2016 moeten starten.

Totaal 14 miljoen
Naast leningen van banken willen de initiatiefnemers via crowdfunding 600 duizend euro inzamelen voor de investering van 14 miljoen euro die de renovatie vergt. Inmiddels is er bijna 16 duizend euro binnen.

Ze gaan er van uit dat het nieuwe Aqua Tropicana jaarlijks 400.000 bezoekers zal trekken en jaarlijks 7,5 miljoen euro gaat omzetten.

Meer informatie over de crowdfundingsactie is hier te vinden.
Deel dit artikel:

Reageren